Προώθηση ιστοσελίδων – SEO (Search Engine Optimization)

Τι είναι η Προώθηση ιστοσελίδων;

Προώθηση ιστοσελίδων είναι, η προβολή και η διάδοση των επαγγελματικών και εταιρικών ιστοσελίδων, στους χρήστες του διαδικτύου, με σκοπό την αλληλεπίδραση τους με αυτήν. Στην πραγματικότητα είναι το management ενός WebSite η και eShop στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου.

“όλος ο κόσμος” είναι το Google!!!

Το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου, χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης της Google ως κύριο εργαλείο αναζήτησης πληροφοριών, λόγο των έγκυρων αποτελεσμάτων.
Έτσι οι internet manager χρησιμοποιούν το Google ως μέσο διαφήμισης και προώθησης το λεγόμενο Internet Marketing – Διαφήμιση Ιστοσελίδων. Το Internet Marketing είναι γενικά η προώθηση υπηρεσιών και προϊόντων μιας επιχείρησης ή μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας στο Internet, με κάθε μέσο. Όπως διαφημίσεις, email, Social Media…

Η Google, έφτιαξε την εφαρμογή Adwords, η οποία είναι επί πληρωμή. Πιστώνεται με το κάθε κλικ που γίνεται από τον υποψήφιο “πελάτη” στην μηχανή αναζήτησης σχετικά με το αντικείμενο διαφήμισης (ιστοσελίδα, υπηρεσία, προϊόν, κλπ), που του εμφανίζεται.

Οι διαφημιζόμενοι όμως, πρέπει να γνωρίζουν, ότι η χρέωση της υπηρεσίας Adwords μπορεί να μην έχει τα προσδοκόμενα ή αναμενόμενα αποτελέσματα που επιθυμεί. Αν θα έχει δηλαδή αποτέλεσμα το κλικ που θα κάνει ο υποψήφιος “πελάτης”, πληρώνοντάς το στη Google.

Φανταστείτε για παράδειγμα να έχετε ένα κατάστημα eshop με προϊόντα τεχνολογίας, κάθε υποψήφιος πελάτης να ψάχνει στο Google με τη λέξη “gadget” και να του εμφανίζεται η διαφήμιση σας με την υπηρεσία Adwords και αν τη πατήσει να σας χρεώνει η Google με 0,25 ευρώ! Aν υπάρχουν 1000 άτομα το μήνα που από περιέργεια ψάχνουν για gadget, χωρίς να προβούν στην αγορά. Τότε η Google θα σας χρεώσει 1000 x 0,25 = 250 ευρώ τον μήνα, χωρίς εσείς να έχετε πουλήσει ούτε ένα!

Η τεχνική η οποία εκμεταλλεύεται το Google ως μέσο προώθησης ονομάζεται SEO (Search Engine Optimization). SEO είναι οι τεχνικές παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται σε μια ιστοσελίδα, ώστε να βρεθεί στην 1η σελίδα των οργανικών αποτελέσματων των μηχανών αναζήτησης για λέξεις και φράσεις που σχετίζονται με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.