Μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης – Search Engine Marketing

Μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης – Search Engine Marketing

Μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης – Search Engine Marketing (SEM). Το Search Engine Marketing SEM είναι μια σειρά από διαδικασίες και ενέργειες. Απευθύνονται στις μηχανές αναζήτησης όπως το Google και το Bing, οι οποίες βρίσκουν ταξινομούν την ιστοσελίδα της επιχείρησης. Κατόπιν την τοποθετούν στα αποτελέσματα των σελίδων αναζήτησης. Είναι μία από τις καλύτερες τεχνικές για προώθηση ιστοσελίδων. Η διαδικασία και οι ενέργειες που κάνουμε, έτσι ώστε όταν κάποιος ψάχνει για πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή να εμφανίζεται η ιστοσελίδα ή το ηλεκτρονικό κατάστημα της, όσο το δυνατόν ψηλότερα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Οργανική αναζήτηση 

SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης): Το SEO είναι μια μέθοδος SEM που χρησιμοποιεί μια διαδικασία ενεργειών με τις οποίες οι μηχανές αναζήτησης αναγνωρίζουν και καταλαβαίνουν με τι ασχολείται η ιστοσελίδα της επιχείρησης σας. Έπειτα την εμφανίζουν στους χρήστες του διαδικτύου που την αναζητούν.

Οι τεχνικές αυτές περιλαμβάνουν τη χρήση σωστών τίτλων, λέξεων-κλειδιών και φράσεων που περιγράφουν την ιστοσελίδα της επιχείρησης καθώς και την σύνδεση με ποιοτικούς συνδέσμους.

Πληρωμένη αναζήτηση

PPC (μάρκετινγκ αναζήτησης με πληρωμή): Η διαφήμιση με PPC (pay per click), πληρωμή ανά κλικ στη διαφήμιση, αναφέρεται στην πληρωμένη εμφάνιση της ιστοσελίδας της επιχείρησης στις μηχανές αναζήτησης ή και σε άλλα WebSite.

Η διαφήμιση στο Google AdWords (PPC) θα εμφανίσει τη διαφήμισή στο επάνω ή δεξιό μέρος της σελίδας αποτελεσμάτων.

Η τοποθέτηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι οι τίτλοι, οι λέξεις-κλειδιά, φράσεις και η ποιότητα της διαφήμισης. Η Google θα προωθήσει τις διαφημίσεις σας σε ιστοσελίδες που έχουν ενεργοποιημένο το πρόγραμμα Adsense.

Οι διαφημίσεις στο Facebook είναι και αυτές μία μέθοδος μάρκετινγκ PPC. Σε μια PPC διαφήμιση, πληρώνεται με κάθε κλικ που κάνει κάποιος. Π.χ. σε μια προσφορά της επιχείρησης. Η πληρωμένη αναζήτηση διαφέρει από την οργανική, γιατί για να εμφανίζεται η ιστοσελίδα της επιχείρησης υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης θα πρέπει να πληρωθεί.

Πλεονέκτημα μιας PPC διαφήμισης

Το πλεονέκτημα μιας PPC διαφήμισης είναι ότι μπορεί να τοποθετηθεί η ιστοσελίδα της επιχείρησης στην πρώτη σελίδα Google ή ακόμη και στην πρώτη θέση άμεσα. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η εμφάνιση είναι μόνο ένα μέρος της διαδικασίας. Ο σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια διαφήμιση που οδηγεί σε κλικ, και αυτά μετατρέπονται σε πωλήσεις ή σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια έχει η επιχείρηση ως στόχο.

Προσοχή, η διαφήμιση δεν δημιουργείτε μόνο για να επισκέπτονται οι χρήστες την ιστοσελίδα της επιχείρησης. Πρέπει να προχωρούν και στο επόμενο βήμα. Στην επόμενη ενέργεια, στην αγορά των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.

Η διαφήμιση επειδή πληρώνετε ανά κλικ και τα κλικ μπορούν να εύκολα να γίνονται, ενδέχεται να κοστίσει πολύ ακριβά μια ενέργεια PPC.

Αν υποθέσουμε ότι το κόστος ανά κλικ είναι 0,50 ευρώ. Αν 50 άτομα κάνουν κλικ στη διαφήμιση την ημέρα. Αυτό θα κοστίσει 25 ευρώ την ημέρα. Αν η διαφήμιση τρέχει για 30 μέρες, στο τέλος του μήνα το κόστος είναι 750 ευρώ για αυτά τα κλικ.

Σε αυτή την πληρωμένη διαφήμιση που παίρνει μόνο κλικ, πόσα από αυτά τα κλικ μετατρέπονται σε καθαρό κέρδος για την επιχείρηση;

Συμπέρασμα

Μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης – Search Engine Marketing. Το PPC μπορεί να λειτουργήσει αν μια επιχείρηση στοχεύει στην προώθηση προϊόντων έναντι μιας προώθησης ενός Blog. Εάν, όμως, η ιστοσελίδα της επιχείρησης εμφανίζεται πολύ χαμηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Τότες πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια διαφήμιση PPC.

Επικοινωνήστε μαζί μας…

Μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης – Search Engine Marketing. Δημιουργούμε, μια στρατηγική SEO, και την βελτιστοποιούμε ανάλογα τα αποτελέσματα μέτρησης της διαφημιστικής καμπάνιας της επιχείρησης. Τα αποτελέσματα είναι μοναδικά και μακροχρόνια, αναλόγως το Brand, το προϊόν και τις υπηρεσίες που προσφέρει στο αγοραστικό κοινό η επιχείρηση.

Επικοινωνήστε μαζί μας να κλείσουμε ένα ραντεβού για δωρεάν ενημέρωση στον επαγγελματικό σας χώρος ή στα γραφεία μας.