Η διαδικασία βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης SEO

Η διαδικασία βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης ή διαδικασία SEO, είναι αυτή η τεχνική για να κάνουμε την ιστοσελίδα σας φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης και να της παρέχουμε υψηλή θέση στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (SERPs).

Προκαταρκτική Ανάλυση ιστοσελίδας

Εφαρμόζουμε μια λεπτομερή ανάλυση της ιστοσελίδας σας πριν από την προώθησή της στο διαδίκτυο. Αυτή η προκαταρκτική ανάλυση είναι πολύ σημαντική γιατί εκτιμούμε την παρούσα κατάσταση της ιστοσελίδας παίρνοντας υπόψη ορισμένες παραμέτρους όπως οι παρακάτω.

 • Παράμετροι εντός της ιστοσελίδας (On Site Parameters): Πρόκειται για παράγοντες που εμφανίζονται στην ίδια την ιστοσελίδα και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: meta-τίτλο, meta -περιγραφή, XML χάρτη ιστοσελίδας, robots.txt, χρόνο φόρτωσης ιστοσελίδας, δομή πλοήγησης, συμβατότητα προγράμματος περιήγησης, κανονικοποίηση, δομή URL, ηλικία τομέα, PageRank, αριθμό σελίδων καταχωρημένων στο ευρετήριο της Google, περιεχόμενο σελίδας, τίτλους, σφάλματα HTML, ALT ετικέτες εικόνας, κατεστραμμένους συνδέσμους, εκτίμηση επισκεψιμότητας κοκ.
 • Παράμετροι εκτός ιστοσελίδας (Off Site Parameters): Περιλαμβάνουν το συνολικό αριθμό ιστοσελίδων επιστροφής (Back links), τη δημοτικότητα του συνδέσμου, την αναζήτηση και ανάλυση λέξεων-κλειδιά, την ανάλυση ανταγωνισμού, την καταχώρηση στη λίστα DMOZ, την  παρακολούθηση των κοινωνικών μέσων κλπ.

Αναζήτηση και Ανάλυση Λέξεων-Κλειδιά

Μια επιτυχημένη καμπάνια βελτιστοποίησης ιστοσελίδων είναι η σωστή επιλογή των λέξεων-κλειδιά ή των προτάσεων κλειδιά που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οι χρήστες του διαδικτύου. Τις επιλέγουν για να βρίσκουν τις πληροφορίες που ψάχνουν σε μηχανές αναζήτησης όπως οι Google, Bing και Yahoo.

Μαζί θα αναλύσουμε λεπτομερώς τους επιχειρηματικούς στόχους της επιχείρησης σας. ‘Έπειτα θα μελετήσουμε την αγορά την οποία στοχεύετε λαμβάνοντας υπόψη τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Ερευνούμε εις βάθος λέξεις-κλειδιά χρησιμοποιώντας τα ποιο σύγχρονα εργαλεία. Ετοιμάζουμε μια αναφορά που περιέχει μια σειρά από σχετικές και επωφελείς λέξεις-κλειδιά, τον μηνιαίο όγκο αναζήτησής τους και το επίπεδο ανταγωνισμού στην Google. Τέλος σας την στέλνουμε προς έγκριση.

Ανάλυση ανταγωνισμού

Αναλαμβάνουμε την αξιολόγηση των ποιο δυνατών ανταγωνιστών της ιστοσελίδας σας ώστε να ανακαλύψουμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους. Αναλύουμε τις ιστοσελίδες τους και ακολούθως τις συγκρίνουμε με τη δική σας για να εντοπίσουμε θέματα που μπορεί να απασχολήσουν την επιχείρησή σας στο μέλλον και να προτείνουμε επιλογές δράσης.

Βελτιστοποίηση On Page

Οι σύνδεσμοι επιστροφής (Back links), η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης on page είναι μια σημαντική σημασίας διαδικασία. Η ιστοσελίδα σας γίνεται φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης προτού προχωρήσουνε οι χρήστες στους συνδέσμους επιστροφής.

Στοχεύουμε ώστε η ιστοσελίδα σας να πληρεί τα κριτήρια των μηχανών αναζήτησης, και εφαρμόζουμε:

Meta-βελτιστοποίηση (Meta Optimization):

 • Δημιουργούμε μοναδικό και ελκυστικό Meta-τίτλο και Meta-περιγραφή ενσωματώνοντας τις λέξεις-κλειδιά που προορίζονται για αντίστοιχες ιστοσελίδες. Έπειτα, αυτά τα Meta-στοιχεία αναβαθμίζονται σε κάθε σελίδα και γίνονται φιλικά προς τις μηχανές αναζήτησης.

Ανάλυση των επικεφαλίδων HTML:

 • Οι λέξεις-κλειδιά προστίθενται στις ετικέτες κεφαλίδας σε κάθε σελίδα. Το πρώτο επίπεδο  περιλαμβάνει τις πιο σημαντικές λέξεις-κλειδιά.

Επανεγγραφή περιεχομένου:

 • Αναβαθμίζουμε το υπάρχον περιεχόμενο της σελίδας γράφοντας ποιοτικά κείμενα και προσθέτοντας τις λέξεις-κλειδιά ενδιάμεσα του. Δημιουργούμε περιεχόμενο κειμένου, γνωρίζοντας τις απαιτήσεις τόσο των μηχανών αναζήτησης όσο και των χρηστών του διαδικτύου.

Επανεγγραφή URL:

 • Δημιουργούμε τα URL να δείχνουν καθαρότερα και φιλικότερα προς τις μηχανές αναζήτησης και τους χρήστες αφαιρώντας τις περιττές προεκτάσεις.

Βελτιστοποίηση εικόνων:

 • Προσθέτουμε τις απαραίτητες περιγραφές για όλες τις εικόνες στις ιστοσελίδες που στοχεύετε μέσω των ετικετών ALT.

Ενσωμάτωση του XML χάρτη ιστοσελίδας (site map):

 • Δημιουργούμε τον XML χάρτη ιστοσελίδας και τον προσθέτουμε στην ιστοσελίδα. Με αυτό τον τρόπο η ανίχνευση (crawling) των μηχανών αναζήτησης διαφόρων ιστοσελίδων γίνεται ευκολότερη.

Κανονικοποίηση:

 • Η σωστή δομή URL μιας ιστοσελίδας πρέπει να είναι http://www.psomiadis.eu. Αν βρεθεί οποιοδήποτε πρόβλημα με τη δομή URL , αυτό ονομάζεται κανονικοποίηση και πρέπει να διορθωθεί.

Ενσωμάτωση του txt:

 • Δημιουργούμε και προσθέτουμε το αρχείο robots.txt στην ιστοσελίδα σας, ώστε να αποτρέψουμε την πρόσβαση ρομπότ μηχανών αναζήτησης σε συγκεκριμένες σελίδες και καταλόγους.

Ενσωμάτωση του Google Analytics:

 • Τοποθετούμε στην ιστοσελίδα σας το εργαλείο Google Analytics που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις δραστηριότητες των επισκεπτών.

Ενσωμάτωση του Webmaster Tool:

 • Εγκαθιστούμε το Webmaster Tool για να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε τη σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας σας.

Βελτιστοποίηση Off Page

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης Off-page και δημιουργίας συνδέσμων διαθέτουν πολλές τεχνικές που ανεβάζουν στη κορυφαία κατάταξη και επισκεψιμότητα την ιστοσελίδα σας.

Δημιουργία Συνδέσμων προς την Ιστοσελίδα της επιχείρησης σας που παρέχουμε ως υπηρεσία:

Υποβολή ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης:

 • Υποβάλλουμε την ιστοσελίδα σας σε διάφορες μεγάλες μηχανές αναζήτησης για την γρήγορη και συχνή ευρετηρίασή της από τα ρομπότ των μηχανών αναζήτησης.

Υποβολή άρθρων:

 • Γράφουμε μοναδικά άρθρα περιεχομένου προσθέτοντας τις στοχευμένες λέξεις-κλειδιά και στη συνέχεια τα υποβάλλουμε σε εκατοντάδες καταλόγους ακολουθώντας όλες τις υποχρεωτικές οδηγίες υποβολής.

Υποβολή URL σε καταλόγους ιστοσελίδων:

 • Αυτή η διαδικασία αφορά την καταχώρηση της ιστοσελίδας σας σε χιλιάδες καταλόγους ιστοσελίδων. Τοποθετούμε την ιστοσελίδα σας στις πιο σχετικές κατηγορίες με τίτλο και περιγραφή με τις λέξεις-κλειδιά.

Κοινωνική σελιδοσήμανση (Social Bookmarking):

 • Σελιδοσήμανση των ιστοσελίδων στις οποίες απευθύνεστε σε δημοφιλείς ιστοτόπους κοινωνικής σελιδοσήμανσης, όπως οι Digg, Reddit, Delicious, κλπ. Η μεγάλη επισκεψιμότητα από τους χρήστες σε αυτούς τους ιστοτόπους δίνει σημαντική προβολή στις προσφορές σας.

Δημιουργία ιστολογίων (Blogs) και δημοσίευση καταχωρίσεων:

 • Κατασκευάζουμε νέα ιστολόγια σε παρόχους δωρεάν υπηρεσιών ιστολογίου, όπως τα WordPress, Blogger, Live Journal, κλπ, και σε τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιεύουμε post σ’ αυτά νέες καταχωρίσεις σχετικά με την επιχείρησή σας. Τα ιστολόγια προσελκύουν μία στοχευόμενη, ποιοτική και σταθερή βάση αναγνωστών, με αποτέλεσμα να προωθούντα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σας.

Δημοσίευση σχολίων σε ιστολόγια (Blogs)  και φόρουμ (Forums):

 • Δημοσίευση σύντομων και εύστοχων σχολίων σε πολλές καταχωρίσεις δημοφιλών ιστολογίων και ενότητες φόρουμ που σχετίζονται με την επιχείρηση σας. Με αυτή την τεχνική αυξάνουμε τον αριθμό των συνδέσμων επιστροφής και την προβολή της ιστοσελίδας.

Υποβολή μικρών αγγελιών:

 • Οι χρήστες του διαδικτύου επισκέπτονται τις ιστοσελίδες μικρών αγγελιών σε καθημερινή βάση για να ερευνήσουν τις καλύτερες προσφορές σε προϊόντα ή υπηρεσίες που έχουν ανάγκη. Τοποθετούμε σε αυτές τις ιστοσελίδες προωθητικές αγγελίες ή κουπόνια των προσφορών σας σε αυτές τις ιστοσελίδες στοχεύοντας σε Νέους Πελάτες τόσο στην περιοχή σας όσο και σε ευρύτερες περιοχές. .

Δημιουργία Link Wheeling:

 • Αυτή η τεχνική έχει να κάνει με τη δημιουργία φυσικών, υψηλής ποιότητας συνδέσμων επιστροφής για την ιστοσελίδα σας αλληλοσυνδέοντας καταλόγους άρθρων, καταλόγους ιστολογίων και ιστοσελίδες κοινωνικής σελιδοσήμανσης Οτιδήποτε συμβαίνει εκτός του ιστότοπου σας είναι γνωστό ως Off site SEO και αφού οι σύνδεσμοι προέρχονται από άλλο ιστότοπο στον ιστότοπο σας, ένας τροχός συνδέσμου είναι μια τεχνική Off site.

Βελτιστοποίηση των κοινωνικών μέσων (SMO):

 • Η διαδικασία SMO που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνει μια σειρά τεχνικών για την προώθηση της ιστοσελίδας σας μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης όπως τα LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram, Google, κ.α.. Στοχεύουμε σε ένα τεράστιο αριθμό Νέων Πελατών για την ιστοσελίδα σας από τα εκατομμύρια των χρηστών τους. Σε τακτά διαστήματα δημιουργούμε περιεχόμενο και αναβαθμίζουμε προφίλ στα LinkedIn, Twitter, Facebook και Instagram κ.α..

Δημιουργία αναφορών

Στην διαδικασία βελτιστοποίησης της ιστοσελίδα σας, στέλνουμε τακτικά αναφορές σχετικά με την κατάταξη που επιτεύχθηκε και τη δουλειά που έγινε σε μια συγκεκριμένη περίοδο.

Εβδομαδιαία αναφορά κατάταξης των λέξεων-κλειδιών:

 • Κάθε εβδομάδα, σας στέλνουμε αναφορά σχετικά με τις παλιές και τις πρόσφατες κατατάξεις των λέξεων-κλειδιών σας.

Μηνιαία λεπτομερής αναφορά SEO:

 • Ενέργειες των προωθήσεων που έχουν γίνει, το σύνολο των συνδέσμων επιστροφής που έχουν δημιουργηθεί με διάφορες μεθόδους και τεχνικές και την επισκεψιμότητα που δέχθηκε η ιστοσελίδα σας τον τελευταίο μήνα. Επίσης γίνεται αναφορά και στην ποιο πρόσφατη χρονικά κατάταξη των λέξεων-κλειδιών.


Αφήστε μια απάντηση