Ηλεκτρονικό εμπόριο e-COMMERCE

E-Commerce

Τι είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο E-Commerce

E-Commerce: Είναι η κεντρική αγορά στο κέντρο της πόλης μας, το κατάστημα μας, κατασκευασμένο με αλγόριθμο, σε μηδενικά και μονάδες, στους δρόμους του διαδικτύου.

Το 2022 εκτιμάται ότι 2,14 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα αγοράσουν προϊόντα και υπηρεσίες διαδικτυακά.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ο τρόπος με τον οποίο, πολλοί άνθρωποι μεταξύ τους αγοράζουν και πωλούν πράγματα στο λιανικό εμπόριο. Εταιρείες πωλούν προϊόντα διαδικτυακά. Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ένα κανάλι διανομής που περιλαμβάνει φυσικά καταστήματα και άλλες ροές εσόδων. Το ηλεκτρονικό εμπόριο επιτρέπει σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, μικρές επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρείες να πωλούν τα προϊόντα τους σε μικρή και μεγάλη κλίμακα και να προσεγγίζουν πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Τι είναι ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου; E-Commerce

E-Commerce: Είναι ο καθρέπτης της επιχείρησης μας. Ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου είναι η ψηφιακή μας βιτρίνα στο διαδίκτυο.
Διευκολύνει τη συναλλαγή μεταξύ αγοραστή και πωλητή.

Είναι ο εικονικός χώρος όπου προβάλλουμε τα προϊόντα μας και οι διαδικτυακοί πελάτες μας κάνουν τις επιλογές τους.

Ο ιστότοπος μας λειτουργεί ως ράφια προϊόντων, προσωπικό πωλήσεων και ταμειακή μηχανή στο διαδίκτυο.

Οι επιχειρήσεις κατασκευάζοντας τον δικό τους εμπορικό επώνυμο ιστότοπο στο διαδίκτυο, δημιουργούν το δικό τους κανάλι προσέγγισης πελατών.

Ποιοι είναι οι τύποι ηλεκτρονικού εμπορίου; E-Commerce

E-Commerce: Το ηλεκτρονικό εμπόριο λειτουργεί με διαφορετικές μορφές. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την αγορά και πώληση στα διαδικτυακά κανάλια.

Επιχειρηματικά μοντέλα που διαμορφώνουν τον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι: E-Commerce

 • B2C– Οι επιχειρήσεις πωλούν σε μεμονωμένους καταναλωτές (τελικούς χρήστες). Το πιο συνηθισμένο μοντέλο με πολλές παραλλαγές.
 • B2B – Οι επιχειρήσεις πωλούν σε άλλες επιχειρήσεις . Συχνά ο αγοραστής μεταπωλεί προϊόντα στον καταναλωτή.
 • C2B – Οι καταναλωτές πωλούν σε επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις C2B επιτρέπουν στους πελάτες να πωλούν σε άλλες εταιρείες.
 • C2C – Οι καταναλωτές πωλούν σε άλλους καταναλωτές. Οι επιχειρήσεις δημιουργούν διαδικτυακές αγορές που συνδέουν τους καταναλωτές.
 • B2G – Οι επιχειρήσεις πωλούν σε κυβερνήσεις ή κρατικές υπηρεσίες.
 • C2G – Οι καταναλωτές πωλούν σε κυβερνήσεις ή κρατικές υπηρεσίες.
 • G2B – Οι κυβερνήσεις ή οι κρατικές υπηρεσίες πωλούν σε επιχειρήσεις.
 • G2C – Οι κυβερνήσεις ή οι κρατικές υπηρεσίες πωλούν στους καταναλωτές.

Πού και πώς λαμβάνει χώρα το ηλεκτρονικό εμπόριο; E-Commerce

E-Commerce: Το ηλεκτρονικό εμπόριο εξελίσσεται και αλλάζει καθημερινά. Αυτό οφείλεται  από την λειτουργία των διαδικτυακών καναλιών και από τις διαδικτυακές αγορές. Οι άνθρωποι ψωνίζουν από τους υπολογιστές, τα τηλέφωνα, τα Tablet και άλλες συσκευές τους. Υποστηρίζουν ιστότοπους, επισκέπτονται πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Συμμετέχουν και αλληλοεπιδρούν και σε πολλά και διαφορετικά εικονικά κανάλια.

Τρείς διαφορετικοί μέθοδοι λειτουργίας ηλεκτρονικού εμπορίου σήμερα. E-Commerce

M-commerce

Οι διαδικτυακές συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε φορητές συσκευές είναι γνωστές ως mobile commerce ή ¨m-commerce¨. Με φορητές συσκευές στα χέρια των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο, το m-commerce, αναμένεται να ξεπεράσει το φυσικό εμπόριο το 2021 .

Οι άνθρωποι σήμερα, κάνουν, την έρευνα των προϊόντων τους και τις αγορές τους μέσω διαδικτύου, μέσω των τηλεφώνων τους. Αυτή η τάση δείχνει σημεία ανόδου. Επιβάλλεται να βελτιστοποιήσουμε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα για κινητά.

Επιχειρηματικό ηλεκτρονικό εμπόριο

Το ηλεκτρονικό εμπόριο επιχειρήσεων είναι η αγορά και πώληση προϊόντων σε μεγάλες εταιρείες ή οργανισμούς. Εάν μια μεγάλη επιχείρηση πουλά πολλούς διαφορετικούς τύπους προϊόντων ή έχει πολλαπλές γραμμές επωνυμίας και μεταβαίνει σε πωλήσεις στο διαδίκτυο, τότε συμμετέχει στο ηλεκτρονικό εμπόριο επιχειρήσεων.

Ηλεκτρονικό εμπόριο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα κοινωνικά μέσα μας βοηθούν να προωθήσουμε τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου σε ένα τεράστιο και διαφορετικό σε χαρακτήρες κοινό. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας δίνουν τη δυνατότητα να συνδεθούμε με φίλους και συγγενείς. Είναι, όμως, ένα εργαλείο που μας δίνει τη δυνατότητα να προσελκύσουμε Παλαιούς και Νέους Πελάτες στην επιχείρησή μας. Η χρησιμοποίηση του μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσελκύει τους πελάτες μας.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να μας βοηθήσουν:

 • Προσελκύουμε παλαιούς και νέους πελάτες
 • Προωθούμε και προβάλουμε της υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρουμε
 • Δημιουργούμε την αναγνωρισιμότητα του Brand της επιχείρησης
 • Δημιουργούμε διαδικτυακές πωλήσεις
 • Παραγγελίες των πελατών.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ηλεκτρονικού εμπορίου; E-Commerce

E-Commerce: Καθώς μια επιχείρηση μεγαλώνει, χρειάζεται να αυξήσουμε τις εσωτερικές λειτουργίες και να βρούμε έναν τρόπο αποθήκευσης, διαχείρισης και αποστολής περισσότερου αποθέματος ή εγγραφής μιας υπηρεσίας εκπλήρωσης.

Πλεονεκτήματα και Οφέλη από το ηλεκτρονικό εμπόριο E-Commerce

Το ηλεκτρονικό εμπόριο, η πραγματοποίηση διαδικτυακών πωλήσεων έχει σημαντικά πλεονεκτήματα:

 1. Αναπτύσσεται ραγδαία
 2. Προσφέρει παγκόσμιο εύρος μάρκετινγκ
 3. Παρέχει την ευκολία παραγγελίας προϊόντων Online
 4. Χαμηλότερο λειτουργικό κόστος
 5. Παρέχει άμεση πρόσβαση στον καταναλωτή

Τα πλεονεκτήματα αυτά προσφέρουν ισχυρά κίνητρα για συμμετοχή στο ηλεκτρονικό εμπόριο. E-Commerce

Το ηλεκτρονικό εμπόριο λιανικής αυξάνεται ραγδαία

Το 2020, οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν πάνω από 30% το 2020. Ενώ μεγάλο μέρος της πρόσφατης αύξησης των Online δαπανών οφείλεται στην πανδημία του COVID-19, οι ειδικοί προβλέπουν ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί και το 2021.

Παγκόσμιο εύρος μάρκετινγκ

Η προσέγγιση μιας επιχείρησης στο φυσικό της κατάστημα περιορίζεται από τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να εισέλθουν από τις μπροστινές πόρτες του καταστήματος.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο μας επιτρέπει να προσεγγίζουμε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Η αύξηση της χρήσης του διαδικτύου και η ανάπτυξη των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης έχουν διευκολύνει τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου να προσεγγίσουν ένα διαφορετικό νέο μείγμα πελατών.

Ευκολία παραγγελίας προϊόντων

Με όλους τους διαφορετικούς τύπους ηλεκτρονικού εμπορίου, οι πελάτες μπορούν να περιηγηθούν στις επιλογές και να κάνουν αγορές από οπουδήποτε με λίγα μόνο κλικ. Τους πελάτες τους διευκολύνει η ταξινόμηση και η σύγκριση προϊόντων με βάση την τιμή ή τα χαρακτηριστικά τους. Οι ηλεκτρονικές διαδικτυακές πληρωμές όπως το e-Banking και βελτιώνουν περαιτέρω τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς.

Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας

Η δημιουργία και η συντήρηση ενός ιστότοπου είναι λιγότερο δαπανηρή από τη λειτουργία ενός παραδοσιακού φυσικού καταστήματος. Ξεκινάμε ένα επιχειρηματικό κανάλι ηλεκτρονικού εμπορίου χωρίς να μισθώσουμε χώρο λιανικής, να προσλάβουμε μια ομάδα εργαζομένων ή να έχουμε μια μεγάλη αποθήκη.

Τα πλεονεκτήματα προστίθενται σε χαμηλά γενικά έξοδαΔεν πληρώνουμε ενοίκιο ή να ανησυχούμε για τη συντήρηση του κτιρίου. Με την σύνδεση στο διαδίκτυο, το κατάστημά μας είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο.

Χρησιμοποιούμε εργαλεία και υπηρεσίες δημιουργίας ιστοσελίδων για να κατασκευάσουμε γρήγορα το δικό μας κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου. Συγχρόνως ξεκινάμε την τοποθέτηση του Brand μας στα κοινωνικά μέσα.

Άμεση πρόσβαση στον καταναλωτή

Το διαδίκτυο, προσφέρετε στην δημιουργία άμεσών σχέσεων μεταξύ του Brand του ηλεκτρονικού εμπορίου με το κοινό-στόχο τους. Η διαφημιστική καμπάνια προσαρμόζετε στο εμπορικό σήμα και στο μάρκετινγκ μας ώστε να ταιριάζουν με τις επιθυμίες και τις ανάγκες των πελατών μας. Σε ειδικές προσφορές και εξατομικευμένες προτάσεις προϊόντων.

Μειονεκτήματα του ηλεκτρονικό εμπόριο E-Commerce

E-Commerce: Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει και τα μειονεκτήματα του.

Κάποιες επιχειρήσεις ενδέχεται να προσπαθήσουν να αποφύγουν το ηλεκτρονικό εμπόριο για λόγους όπως:

 1. Περιορισμένη πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδραση
 2. Τεχνικές δυσκολίες
 3. Η ασφάλεια των δεδομένων
 4. Αποστολή και εκπλήρωση σε μεγάλη κλίμακα

Αναλυτικά τα μειονεκτήματα και οι λύσεις E-Commerce

Περιορισμένη πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδραση

Η αλληλεπίδραση πρόσωπο με πρόσωπο είναι σημαντική για ορισμένες επιχειρήσεις. Το προϊόν, η υπηρεσία ή το στυλ πωλήσεών μας, μπορεί να είναι δύσκολο να ταυτιστεί σε έναν διαδικτυακό χώρο.

Η λύση είναι: Να διατηρήσουμε την ιστορία της μάρκας μας, του Brand μας, διατηρώντας την αυθεντικότητα μας στο διαδίκτυο. Επίσης κρατάμε σε σταθερή βάση την επικοινωνία με τους πελάτες μέσω email ή τηλεφώνου. Έτσι το μειονέκτημα το μετατρέπουμε σε πλεονέκτημα!

Τεχνικές δυσκολίες

Οι τεχνικές δυσκολίες επηρεάζουνε αρνητικά τις πωλήσεις με αποτέλεσμα να χάνουμε τον έλεγχο των πράγματων. Π.χ. Στην αλυσίδα εφοδιασμού μας μπορεί να αποτρέψει την έγκαιρη παράδοση προϊόντων. Προβλήματα με το διαδίκτυο ή μια αποτυχία ενός σκληρού δίσκου μπορεί να σας κοστίσει χρόνο και χρήμα.

Η λύση είναι: Κάθε τεχνική δυσκολία που, τυχόν, μπορεί να προκύψει, υπάρχει πιθανώς μια λύση ή ένα προληπτικό μέτρο που μπορείτε να λάβουμε. Δίνουμε τεχνική αξιόπιστη υποστήριξη για την ασφαλή χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος. Δημιουργούμε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων μας τακτικά.

Προβλήματα ασφάλειας δεδομένων

Οι πελάτες είναι όλο και πιο επιφυλακτικοί για το πώς αποθηκεύονται και κοινοποιούνται οι πληροφορίες τους.

Η λύση είναι: Χτίζουμε την εμπιστοσύνη των πελατών δίνοντας λεπτομέρειες σχετικά με την πολιτική απορρήτου σας. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε διαφάνεια και εμπιστοσύνη στην σχέση μας με τους πελάτες μας μια ασφαλή υπηρεσία επεξεργασίας πληρωμών. Δημιουργούμε μια ασφαλές περιβάλλον, υπηρεσία επεξεργασίας πληρωμών, διαβεβαιώνοντας τους πελάτες μας ότι προστατεύονται οι προσωπικές τους πληροφορίες.

Αποστολή και εκπλήρωση σε μεγάλη κλίμακα

Καθώς η επιχείρησή μας αναπτύσσεται, η εκπλήρωση παραγγελιών γίνεται πολύ πιο χρονοβόρα διαδικασία. Οι ξαφνικές αυξήσεις των παραγγελιών μπορεί να μας κάνουν να προσπαθείτε να εκπληρώσετε τις παραγγελίες.

Η λύση είναι: Η σωστή υπηρεσία εκπλήρωσης ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να δώσει στην επιχείρησή σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Βοηθάει στη μείωση της πίεσης στην επιχείρησή μας και κρατάει τους πελάτες ικανοποιημένους.

 • Το πόσο γρήγορα οι πελάτες λαμβάνουν το προϊόν μας μπορεί να αυξήσει ή να ακυρώσει πωλήσεις.
 • Η δωρεάν παράδοση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για το 83% των αγοραστών κατά την παραγγελία μέσω διαδικτύου
 • Περισσότεροι από τους μισούς (54%) εγκατέλειψαν τα καλάθια αγορών μέσω διαδικτύου λόγω του κόστους παράδοσης

Τι κάνει ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου επιτυχημένο; E-Commerce

E-Commerce: Μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου υψηλής απόδοσης χρειάζεται οργάνωση, λειτουργικότητα και αποτέλεσμα. Προετοιμάζουμε την επιτυχία, εστιάζουμε στα προϊόντα μας, πρώτα και κύρια. Προβάλουμε και προωθούμε  της επωνυμίας μας, με το σωστό μήνυμα, στο κοινό – στόχο. Προσφέρουμε ασφαλή εμπειρία του χρήστη κατά την πλοήγηση του στο ηλεκτρονικό κατάστημα μας. Προσέχουμε τη διαδικασία εκπλήρωσης, διασφαλίζοντας την έγκαιρη παράδοση των προϊόντων για μέγιστη ικανοποίηση των πελατών.

Υπέροχα προϊόντα

Υψηλής ποιότητας, αξιόπιστα προϊόντα και υπηρεσίες βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε επιτυχημένης μάρκας ηλεκτρονικού εμπορίου. Το προϊόν μας πρέπει να δίνει λύση και να ικανοποιεί την ανάγκη των πελατών μας. Επίσης να το προσφέρουμε σε μια συναρπαστική τιμή.

Η ποιότητα και οι τιμές των προϊόντων μας μπορεί να αυξήσει ή να ακυρώσει πωλήσεις της επιχείρησής μας στο ηλεκτρονικού εμπόριο. Πραγματοποιούμε έρευνα αγοράς για να μάθουμε τι είδους προϊόντα και υπηρεσίες πωλούν οι ανταγωνιστές μας. Καθώς επίσης την αγοραία αξία παρόμοιων ειδών.

Μια συναρπαστική ιστορία μάρκας

Οι μοναδικές ιστορίες πουλάνε τα προϊόντα. Μοναδικές μάρκες – Brand ξεχωρίζουν, αλλά μια μεγάλη μάρκα απαιτεί περισσότερα από ένα υπέροχο προϊόν. Τραβάμε την προσοχή ενός πελάτη, μεταφέρουμε το σκοπό και το όραμα της επιχείρησής μας.

Θέτουμε ερωτήσεις και απαντάμε σε αυτά

 1. Γιατί χρειάζεται να υπάρχει η επιχείρησή μας;
 2. Πώς τα προϊόντα μας θα κάνουν τη ζωή των πελατών μας καλύτερη;

Η επωνυμία μας θα πρέπει να μεταφέρει τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις. Αφιερώνουμε χρόνο, σκεφτόμαστε την εμφάνιση και την αίσθηση της μάρκας σας, του Brand. Βρίσκουμε έναν απλό, αλλά, ισχυρό τρόπο για να μεταφέρουμε την προέλευση και την αποστολή της επιχείρησής μας στο διαδίκτυο.

Target Group, Κοινό – Στόχο

Καθορίστε το κοινό – στόχο για να προσελκύσετε πιστούς και ενθουσιώδεις πελάτες. Ποιους θέλετε να εξυπηρετήσουν τα προϊόντα μας; Στοχεύουμε τις ενέργειες μάρκετινγκ σε αυτήν την ομάδα.

Μόλις η επιχείρησή μας καθορίσει το κοινό – στόχο, εξετάζουμε ποιος θα συγκινηθεί από την ιστορία της μάρκας μας. Εστιάζουμε τις προσπάθειές μάρκετινγκ σε ένα κοινό που θα εκτιμήσει το εμπορικό σήμα σας.

Ομαλή διαδικτυακή εμπειρία

Το ηλεκτρονικό κατάστημα μας πρέπει να είναι φιλικά προς το χρήστη. Η Online εμπειρία ενός καταστήματος, πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη, ώστε ο πελάτης να κάνει την αγορά του αβίαστα. Οι πελάτες πρέπει να πλοηγούνται με ευκολία στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Η διαδικασία αγοράς και της υπηρεσίας πληρωμής να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα βήματα για τον πελάτη. Ώστε να μην εγκαταλείψει τα καροτσάκι του πριν ολοκληρώσει τη συναλλαγή και ακυρώσει την αγορά του προϊόντος.

Τα επιτυχημένα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου διατηρούν τα φώτα της δημοσιότητας στα προϊόντα τους ευκολύνοντας τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς με ¨ένα κλικ¨. Η εμπειρία του χρήστηπελάτη μας πρέπει να είναι αισθητικά όμορφη, απλή στην αγορά, να το απολαμβάνει και να μένει ευχαριστημένος.

Γρήγορη και ασφαλή εκπλήρωση παραγγελίας

Οι πελάτες θέλουν ταχύτητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, ειδικά όταν ψωνίζουν Online. Οι πελάτες θέλουν τις αγορές τους να παραδίδονται άθικτες και εγκαίρως.
Η εκπλήρωση περιλαμβάνει κάθε βήμα της παράδοσης του προϊόντος στο πελάτη από τη στιγμή που πατάει το κουμπί “αγορά” μέχρι τη στιγμή που αποσυνδέει το αντικείμενο. Δίνουμε μεγάλη προσοχή στη διαδικασία εκπλήρωσης και βεβαιωνόμαστε ότι διαθέτουμε το προϊόν για να εκπληρώσουν τις παραγγελίες των πελατών.

Τάσεις και στατιστικές ηλεκτρονικού εμπορίου E-Commerce

Το ηλεκτρονικό εμπόριο μεγαλώνει

E-Commerce: Οι Online πωλήσεις λιανικής τα τελευταία χρόνια δείχνουν σημεία ταχύτατα της ανόδου και αναμένεται να αυξηθεί στα 6,54 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Ο COVID-19 οδηγεί στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου

E-Commerce: Η πανδημία COVID-19 έχει αλλάξει την καθημερινότητα των ανθρώπων αλλάζοντας συγχρόνως τον τρόπο που ψωνίζουνε.

Περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν τα προϊόντα τους στο διαδίκτυο: Το ηλεκτρονικό εμπόριο σημείωσε άνοδο 30% το 2020. Η στροφή στις διαδικτυακές αγορές, λόγω της ευκολίας, έγινε συνήθεια.

Επικοινωνήστε μαζί μας ... Να σχεδιάσουμε την Νέα σας Ιστοσελίδα