Black Friday

Black Friday

Black Friday, είναι μία από της σημαντικότερες αφορμές για να προωθήσετε, να προβάλετε το brand σας, ενισχύοντας το στα μάτια του αγοραστικού κοινού σας!

Η αύξηση των πωλήσεων δεν είναι αποκλειστικός στόχος της Black Friday για την επιχείρηση. Ο στόχος της επιχείρησης σας είναι μακροπρόθεσμός επιδιώκοντας την προσέλκυση Παλαιών και Νέων Πελατών.

Είναι το κορυφαίο sales event για τον κόσμο της αγοράς.

Η εβδομάδα αυτή ανήκει στην Black Friday, γιατί οι ίδιοι οι καταναλωτές την έχουν θεσμοθετήσει οι οποίοι συνηθίζουν μαζικά να επισκέπτονται τα καταστήματα εκείνη την ημέρα.

Η εβδομάδα Black Friday εκτοξεύει στα ύψη την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις πληθώρας e-shops και φυσικών καταστημάτων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με επίσημες πηγές τις αγοράς ο Έλληνας αγοραστής ξοδεύει κατά μέσο όρο 242 ευρώ.

Marketing Campaign

Προτείνουμε την κατάλληλη Στρατηγική Προώθησης της Επιχείρησή σου για αυτή την ημέρα. Χειριζόμαστε όλα τα εργαλεία που μας διαθέτει το marketing στο διαδίκτυο για μια Black Friday Campaign.

Black Friday Sale

Σχεδιάζουμε την καμπάνια σας

Χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία του Marketing στην διαφημιστική καμπάνια σας, έχουμε ιδέες που προσελκύουν το κοινό, χτυπώντας τον ανταγωνισμό σας!

Στέλνουμε το πιο ελκυστικό newsletter της χρονιάς!

Το Email Marketing είναι οικονομικό και δοκιμασμένα αποδοτικό! Ενημερώνουμε τους συνδρομητές σας ότι το δικό σας κατάστημα φυσικό  μαζί με το e-shops συμμετέχει δυναμικά στην Black Friday. Δημιουργούμε ελκυστικά headlines, σαφή call-to-actions, καθώς και εξατομικευμένο περιεχόμενο ανάλογα με τον χαρακτήρα και τους στόχους της επιχείρησης.

Δίνουμε νόημα και αξία στις εκπτώσεις σας!

Αναδεικνύουμε την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Της επιχείρησης σας την εβδομάδα της Campaign σας. Ανακοινώνοντας την πρόθεσή σας μέρος των κερδών σας να διατεθούνε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Κάμουμε επίκληση στο συναίσθημα του αγοραστικού κοινού, εξασφαλίζοντας συγχρόνως την υποστήριξη στην προώθηση της καμπάνιας σας από τους αντίστοιχους φορείς/ιδρύματα.

Εκμεταλλευόμαστε τα landing pages σας!

Η αποτελεσματική παρουσίαση των προσφορών σας, αξιοποιώντας στο μέγιστό τα ήδη υπάρχοντα landing pages σας, τα οποία έχουν ήδη κερδίσει τη μάχη του SEO και κατατάσσονται ψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Οι καταναλωτές με τον τρόπο αυτό τους διευκολύνουμε να σας εντοπίσουν πιο γρήγορα κατά την αναζήτησή τους στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου google.

Surprise Campaign Protagonist!

Η έκπληξη ο απόλυτος πρωταγωνιστή της καμπάνιας της. Προτείνουμε να κάνετε ένα deal ανά συγκεκριμένη ώρα δραστηριοποιώντας τους πελάτες να αλληλοεπιδράσουν με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που τους προσφέρετε ώστε να μετατραπούν σε πελάτες. Η επιχείρησή της θα πολλαπλασιάσει το conversion rate της, κάνοντας της επισκέπτες της να ανυπομονούν για την προσφορά της επόμενης ώρας. Ενσωματώνουμε ένα εντυπωσιακό banner στο home page του e-shop της, με τα ξεχωριστά deals της, και το ανανεώνουμε ανά συγκεκριμένη ώρα!

Εντυπωσιάζουμε τους πελάτες της με ένα flash sale!

Με το flash sale στοχεύουμε στον ενθουσιασμό του πελάτη σας, του δημιουργούμε το αίσθημα βιασύνης ώστε να μετατραπεί γρήγορα σε πελάτη σας. Λανσάρουμε μία έκπτωση μία ή δύο ημέρες πριν από την «Μαύρη Παρασκευή», προετοιμάζοντας εντυπωσιακά την προσέγγιση των πελατών της! Σημειώστε ότι τα flash sales μπορούν να αυξήσουν έως και κατά 51% το traffic της καταστήματος.

Διαχείριση της εταιρικής σελίδας στα social media!

Διαχειριζόμαστε τα social media της εταιρικής σας σελίδας. Σχεδιάζουμε Teaser post για τις επερχόμενες εκπτώσεις σας, polls για προσφορές που προτιμούν οι καταναλωτές, στοχευμένα hashtags. Αναδεικνύουμε τα sales παρουσιάζοντας τα στο κοινό σας που βρίσκεται στα κοινωνικά δίκτυα εκμεταλλευόμενοι κάθε πτυχή του Social Media Marketing.

Επιβράβευση για κάθε αγορά του πελάτη σας!

Προτείνουμε να προσφέρετε μία επιπρόσθετη έκπτωση για κάθε δαπάνη π.χ. άνω των 50,00€ ή ένα δώρο έκπληξη ανεξαρτήτως ποσού. Επιβραβεύοντας τον πελάτη σας αυξάνεται το αίσθημα της ικανοποίησης τους δημιουργώντας μελλοντικά ένα αφοσιωμένο κοινό στην επιχείρηση σας.

Μοναδική Ευκαιρία η αγορά των δώρων!

Παρουσιάζουμε την Black Friday ως μια μοναδική ευκαιρία αγοράς δώρων σε χαμηλότερές τιμές. Γράφουμε πρωτότυπα κείμενα σε άρθρα και σχεδιάζουμε infographic σε ανάρτηση των social media, είτε μέσω ελκυστικών newsletters!

Στόχευση πελατών με cross-selling και up-selling!

Προτείνουμε να δημιουργήσουμε συνδυασμούς 3-4 πρωτογενών ή συμπληρωματικών προϊόντων ή υπηρεσιών, που θα παρέχετε συνολικά ως πακέτο, σε μία Premium έκπτωση. Δίνουμε έμφαση στην εμφανή πολύ χαμηλή τιμή της προσφοράς ή στον περιορισμένο αριθμό διάθεσης.

Προσφορά έκπτωσης στους VIP πελάτες σας!

Προτείνουμε για τους πιο πιστούς VIP πελάτες σας ότι αξίζει κάτι επιπλέον κατά την διάρκεια της «Μαύρης Παρασκευής». Δημιουργήστε μια αποκλειστική προσφορά στους VIP πελάτες σας, καθώς είναι εκείνοι που, σίγουρα, θα εξακολουθήσουν και στο μέλλον τις επαναλαμβανόμενες αγορές στο κατάστημά σας.

Black Friday

Ξεκίνα την αντίστροφη μέτρηση!

Προτείνουμε να προσθέσουμε στο e-shop σας ένα timer που μετρά αντίστροφα για τις επικείμενες εκπτώσεις σας. Εκπτώσεις που μπορεί να προκύπτουν κατά την διάρκεια της ημέρας για λίγες ώρες. Παρακινούμε τους καταναλωτές να κάνουν κλικ στο κουμπί της αγοράς την κατάλληλη στιγμή να προστεθεί το προϊόν ή υπηρεσία στο καλάθι αγοράς και προβεί στην αγορά του.

Η αντίστροφη μέτρηση δημιουργεί το έντονο αίσθημα προσμονής στο κοινό σας πετυχαίνοντας  την αλληλοεπίδραση των καταναλωτών με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που τους προσφέρετε ως επιχείρηση  μετατρέποντας τους σε αγοραστές.

Τετραήμερο Εκπτώσεων στους online καταναλωτές της Cyber Monday

Προτείνουμε να σχεδιάσετε ένα τετραήμερο εκπτώσεων στους χρήστες του διαδικτύου. Ορόσημο η Δευτέρα αμέσως μετά τη «Μαύρη Παρασκευή» να ξεκινάει ένα τετραήμερο εκπτώσεων για τους διαδικτυακούς καταναλωτές – εκπτώσεις της Cyber Monday. Ο συνδυασμός των δύο αυτών ημερών και η επέκταση των “Black Friday” εκπτώσεών δημιουργεί ένα event sales happening για τους πελάτες σας.

FAQ

FAQ Συχνές Ερωτήσεις που αφορούν Black Friday - Cyber Monday

Την ημέρα αυτή, οι έμποροι λιανικής προσφέρουν εντυπωσιακά μεγάλες εκπτώσεις σε προϊόντα για τους πελάτες για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Πολλά καταστήματα ανοίγουν ήδη από τα μεσάνυχτα την συγκεκριμένη Παρασκευή ή πριν. 

Η Black Friday είναι ένας κοινός όρος για την Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολλά καταστήματα προσφέρουν εκπτώσεις με υψηλή προώθηση σε μειωμένες τιμές και συχνά ανοίγουν νωρίς, μερικές φορές ήδη από τα μεσάνυχτα ή ακόμα και την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Επειδή η σπανιότητα αυξάνει την επιθυμία.  Ο περιορισμός της ευκαιρίας να αγοράσουν πράγματα με μεγάλη έκπτωση κάνει τους ανθρώπους να επιθυμούν περισσότερο την ευκαιρία». Γι’ αυτό ο Marketer της PSOMIADIS WEB DEVELOPMENT & DIGITAL MARKETING χρησιμοποιεί την φράση “οι προμήθειες είναι περιορισμένες!” στις καμπάνιες Black Friday.
Γιατί για κάποιους γοητεύονται από τις ευκαιρίες,  για άλλους είναι η συνέχιση της παράδοσης, η συντροφιά με τους φίλους, με την οικογένεια και η δημιουργία αναμνήσεων μέσω της Black Friday

Αν και η Black Friday διαρκεί μόλις 24 ώρες, πολλά καταστήματα θα διατηρήσουν τις εντυπωσιακές μεγάλες εκπτώσεις και τις προσφορές τους όλο το Σαββατοκύριακο και ακόμη και την επόμενη εβδομάδα για να ανταγωνιστούν τις εκπτώσεις της Cyber Monday που προσφέρονται στο διαδίκτυο.

Φέτος, η Black Friday είναι στις 25 Νοεμβρίου. Οι προσφορές της θα συνεχιστούν όλο το Σαββατοκύριακο, οδηγώντας στην Cyber Monday στις 28 Νοεμβρίου. Οι περισσότεροι έμποροι λιανικής ξεκινούν τις εκπτώσεις τους νωρίς, αρκετές εβδομάδες πριν από τη μεγάλη μέρα.

Ανάλογα με το τι αγοράζετε, μπορεί να είναι η φθηνότερη χρονικά στιγμή για αγορά. Αυτή η σεζόν εκπτώσεων θα ωφελήσει περισσότερο τους έξυπνους αγοραστές που προγραμματίζουν εκ των προτέρων. Για τους απρόσεκτους, μπορεί να είναι εύκολο να κάνουν κακές αγορές.

Δημιουργήθηκε από λιανοπωλητές για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ψωνίζουν online. Ο όρος επινοήθηκε από την Έλεν Ντέιβις της Εθνικής Ομοσπονδίας Λιανικής και τον Σκοτ Σίλβερμαν και έκανε το ντεμπούτο του στις 28 Νοεμβρίου 2005, σε ένα δελτίο τύπου του Shop.org με τίτλο “”Cyber Monday” Γίνεται Γρήγορα Μία από τις Μεγαλύτερες Ημέρες Ηλεκτρονικών Αγορών του Έτους”.

Η Cyber Monday είναι ένας όρος ηλεκτρονικού εμπορίου που αναφέρεται στη Δευτέρα που ακολουθεί το Σαββατοκύριακο μετά από την Black Friday. Οι διαδικτυακοί λιανοπωλητές συνήθως προσφέρουν ειδικές προσφορές, εκπτώσεων στις εκπτώσεις αυτήν την ημέρα. Εν τω μεταξύ, οι παραδοσιακοί έμποροι λιανικής προσφέρουν αποκλειστικές προσφορές μόνο για ιστότοπους.

Η Black Friday και η Cyber Monday προσφέρουν παγκόσμιες εμπειρίες αγορών. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο αγορών είναι ότι η Black Friday ανήκει στον χώρο των αγορών λιανικής, ενώ η Cyber Monday είναι σχεδιασμένη για online αγορές.

Τόσο η Cyber Monday όσο και η Black Friday προσφέρουν εξαιρετικές προσφορές και εκπτώσεις και οι τιμές είναι συνήθως παρόμοιες. Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι όταν οι επωνυμίες προσφέρουν δύο διαφορετικές προσφορές για τη Black Friday και την Cyber Monday, οι εκπτωτικές προσφορές την Cyber Monday τείνουν να είναι λίγο πιο οικονομικές.

Επικοινώνησε μαζί μας ...

Η Black Friday είναι μία από τις πιο σημαντικότερες εμπορικές ευκαιρίες του έτους. Οι επιχειρήσεις εξυπηρετούν την ζήτηση που αυξάνεται από τους καταναλωτές. Χαρίζουν ικανοποίηση στους πελάτες τους με τις αγορές τους ανεβάζοντας  παράλληλα τη δική τους κερδοφορία σε υψηλά επίπεδα.

Σχεδιάζουμε την κατάλληλη στρατηγική Black Friday αυξάνοντας την πελατειακή βάση σου και βελτιώνοντας τη σχέση με τους πελάτες σου.

Αναβάθμισε την Εταιρική Online Παρουσία σου!

Ο εξειδικευμένος Σύμβουλος Marketer θα αναλύσει τις ανάγκες σου και θα σου προτείνει την κατάλληλη Στρατηγική Προώθησης της Επιχείρησής σου. Θα σε βοηθήσει να υλοποιήσεις για χάρη της επιχείρησής σου αποτελεσματικές διαφημιστικές καμπάνιες αξιοποιώντας μια πληθώρα από κανάλια digital διαφήμισης (Google & YouTube Ads, Social Media Ads, Programmatic Ads κ.α.) με στόχο την προσέλκυση νέων πελατών και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη της επιχείρησής σου!

Ζητήστε μας να σας κάνουμε κλήση.

Θα θέλατε να μιλήσετε τηλεφωνικά με έναν από τους συμβούλους μας;
Απλώς υποβάλετε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα.
Μπορείτε επίσης να μας στείλετε email αν θέλετε.

    Θα ήθελα να συζητήσουμε:

    Ακολουθήστε μας στα Social Media