Google Shopping Ads

Οι πιο διαδεδομένες διαφημίσεις στη Google είναι τα Search Ads καθώς και τα Display ads. Οι διαφημίσεις Shopping έχουν τη δυνατότητα να αποφέρουν πωλήσεις στο e-shop σας. Αυτό σημαίνει που σημαίνει ότι χρησιμοποιώντας τις Google Shopping Ads, θα αυξήσετε τις πωλήσεις και τα κέρδη στο e-shop σας.

Τα Google Shopping Ads εμφανίζονται όταν η αναζήτηση στη Google έχει να κάνει με ένα συγκεκριμένο προϊόν. Όταν ο χρήστης αναζητήσει τον όρο «ρούχα γυναικεία», τότε στο επάνω μέρος της οθόνης, πριν τα οργανικά αποτελέσματα, θα εμφανιστούν οι καταχωρίσεις προϊόντων από διάφορα e-shops.

Κάθε διαφήμιση θα έχει φωτογραφία των γυναικείων ρούχων, την τιμή τους και το κατάστημα, όπου μπορεί να τα αγοράσει ο χρήστης.

Οι διαφημίσεις προϊόντων εμφανίζονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η πρώτη ματιά του χρήστη να πέφτει επάνω τους και να αλληλοεπιδρά με κλικ. Είναι το μεγάλο πλεονέκτημα

Τα e-shops, επιβάλλεται να χρησιμοποιούν τα shopping ads γιατί λειτουργούν καλύτερα και αποτελεσματικότερα από άλλους τύπους διαφημίσεων.

Αξιοποιούμε τα πλεονεκτήματα Google Shopping Ads

Οι Search διαφημίσεις βασίζονται στο κείμενο. Οι διαφημίσεις Shopping βασίζονται στα στοιχεία του προϊόντος για να τραβήξουν την προσοχή του χρήστη. Οι διαφημίσεις μπορούν να εμφανιστούν τόσο στα αποτελέσματα αναζήτησης, αλλά και στο tab “Shopping” της Google.

Το μεγάλο πλεονέκτημα τους είναι ότι ο χρήστης βλέπει αμέσως τα προϊόντα που αναζητά και μπορεί να συγκρίνει γρήγορα της επιλογές που έχει.

Είναι ο λόγος που πρέπει να δώσετε την ανάλογη προσοχή στα δικά σας προϊόντα ώστε να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό σας. Εκμεταλλευόμαστε όλες τις δυνατότητες που μας δίνουν αυτές οι διαφημίσεις για τα προϊόντα τις επιχείρησης σας.

Δίνουμε βάση στην εικόνα και στον τίτλο των προϊόντων

Η εικόνα και ο τίτλος είναι το πρώτο πράγμα που θα δει ο χρήστης, που κάνει μια αναζήτηση στη Google σχετικά με ένα προϊόν. Σωστά μεγέθη και καλή ανάλυση στις εικόνες. Η πληροφόρηση του χρήστη πρέπει να είναι στοχευμένη όταν ενδιαφέρετε για το προϊόν σας.

Βελτιώνουμε την περιγραφή του προϊόντος

Το κείμενο είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία μιας διαφήμισης. Περιγράφουμε με ακρίβεια το προϊόν προσφοράς σας περιγράφοντας τα κυριότερα χαρακτηριστικά του.

Ερευνούμε, αναλύουμε και μελετάμε προσεκτικά τις υπόλοιπες διαφημίσεις που εμφανίζονται για το ίδιο προϊόν. Παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες, πιο ελκυστικές από τον ανταγωνισμό σας, ώστε, να αποσπάσουμε την εμπιστοσύνη του πελάτη σας.

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας

Σας διαφοροποιούμε από τους ανταγωνιστές σας και το αναφέρουμε στον χρήστη – πελάτη σας. Προσφορά δωρεάν μεταφορικών ή πολυετή εγγύηση ή εκπτώσεις.

Διαμορφώνουμε τη σελίδα των προϊόντων

Όσοι επισκέπτες περιηγούνται στην ιστοσελίδα σας μέσα από τις διαφημίσεις αυτές, κατευθύνονται απευθείας στη σελίδα με το προϊόν.

Οι  ιστοσελίδες σας πρέπει να λειτουργούν στην εντέλεια. Να έχουν όμορφο design, να είναι ευχάριστες εύχρηστες και φιλικές προς τον χρήστη.

Ο χρήστης μπορεί να επισκεφτεί μόνο αυτή τη σελίδα με το προϊόν που τον ενδιαφέρει στο website σας. Θα πρέπει να τον πείσετε να αγοράσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Όσος χρόνος θα διαρκέσει η παραμονή του στη σελίδα του προϊόντος.

Google Shopping ads example

Google Shopping Ads

Δομή των διαφημιστικών μηνυμάτων

Η δομή εμφάνισης των Διαφημίσεων Αγορών είναι όπως φαίνεται στην εικόνα, απλή και ουσιαστική. Με μια ματιά, χωρίς να χρειαστεί ο χρήστης να κάνει κλικ, εμφανίζονται διαφημίσεις προϊόντων με:

 • φωτογραφία προϊόντος, τουλάχιστον 800x800px, με λευκό φόντο και χωρίς στάμπες
 • τίτλο προϊόντος έως 150 χαρακτήρες, από τους οποίους εμφανίζονται οι 70
 • τιμή πώλησης
 • ονομασία καταστήματος
 • και κάποιες πρόσθετες πληροφορίες

Πού εμφανίζονται οι Διαφημίσεις Αγορών

Υπάρχει δυνατότητα εμφάνισης:

 • στα αποτελέσματα αναζήτησης Google πάνω ή δεξιά από τις διαφημίσεις κειμένου και στο αποκλειστικό shopping ads tab (Αγορές) με λειτουργίες φίλτρων
 • σε site συνεργατών αναζήτησης Google (συμπεριλαμβανομένου του YouTube)

Οι Διαφημίσεις Αγορών μπορούν να εμφανίζονται ταυτόχρονα με διαφημίσεις κειμένου του ίδιου διαφημιστικού λογαριασμού στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Οφέλη των Διαφημίσεων Αγορών

Οι χρήστες έχουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα του προϊόντος, πριν κάνουν κλικ στη διαφήμιση. Αποτέλεσμα, η προσέγγιση περισσότερων υποψηφίων πελατών που ικανοποιούν τα κριτήρια για υψηλά Conversion Rate.

Εύκολη διαχείριση καμπανιών λιανικού εμπορίου, χωρίς keywords.

Σε μια αναζήτηση μπορούν να εμφανιστούν περισσότερα από ένα προϊόντα ή και να εμφανιστούν μαζί διαφημίσεις κειμένου και Διαφημίσεις Αγορών.

FAQ

FAQ Συχνές Ερωτήσεις που αφορούν Google Shopping Ads

Είναι ένας τύπος διαφήμισης που περιλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση σας και με συγκεκριμένα προϊόντα που πουλάτε. Οι καταναλωτές  αναζητούν, συγκρίνουν και αγοράζουν διαφορετικά προϊόντα από μια ποικιλία διαφορετικών καταστημάτων, εμφανίζοντας πληροφορίες όπως τιμές, ονόματα προϊόντων και το όνομα καταστήματος μεταξύ άλλων πληροφοριών.

Οι διαφημίσεις αγορών Google εμφανίζονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης όταν ο χρήστης  χρησιμοποιεί όρους αναζήτησης που υποδεικνύει το συγκεκριμένο προϊόν που επιθυμεί να αγοράσει. Οι διαφημίσεις περιέχουν πληροφορίες για το προϊόν όπως χρώμα, μέγεθος, τιμή, πωλητή και εικόνα του προϊόντος.

Ναι, οι διαφημίσεις Αγορών Google λειτουργούν. Αυτές οι διαφημίσεις παρέχουν ένα κανάλι στα καταστήματα για να πωλούν προϊόντα στο διαδίκτυο και μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

 

Οι διαφημίσεις Αναζήτησης Google απαιτούν από τον διαφημιζόμενο να εισαγάγει τις λέξεις-κλειδιά για τις οποίες θέλει να εμφανίζονται, ενώ οι λέξεις-κλειδιά των Αγορών Google προέρχονται αυτόματα από την Google, αφαιρώντας τις λέξεις-κλειδιά από τους τίτλους και τις περιγραφές των προϊόντων.

 

Ονομάζουμε αυτές τις τοποθετήσεις διαφημίσεις Αγορών επειδή εμφανίζονται σε διαφορετική, πιο οπτική μορφή. Σε αντίθεση με μια διαφήμιση με κείμενο, η οποία εμφανίζει μόνο κείμενο, οι διαφημίσεις Αγορών εμφανίζουν στους χρήστες μια φωτογραφία του προϊόντος σας, καθώς και έναν τίτλο, τιμή, όνομα καταστήματος και άλλα.

Ναι εάν ασχολείστε με το ηλεκτρονικό εμπόριο ή το λιανικό εμπόριο.  Η Αναζήτηση Google αποτελεί μέρος της διαδρομής πελατών για πολλούς αγοραστές στο διαδίκτυο. Και οι διαφημίσεις Αγορών σάς επιτρέπουν να βρίσκεστε ακριβώς εκεί όπου οι δυνητικοί πελάτες αναζητούν πράγματα για αγορά.

Ένα πλεονέκτημα των διαφημίσεων Αγορών είναι ότι δεν προσεγγίζετε μόνο τους δικούς σας πελάτες αλλά και αυτούς που έχουν ξεκάθαρη πρόθεση αγοράς. Η Google καθορίζει με βάση τον όρο αναζήτησης και τα δεδομένα προϊόντος εάν οι διαφημίσεις σας Google θα εμφανίζονται στους πελάτες.

Χρησιμοποιούμε στρατηγικές τακτικές για να βελτιστοποιήσουμε την καμπάνια αγορών σας. Βελτιστοποιούμε τη ροή προϊόντων σας. Βελτιστοποιούμε τη δομή της καμπάνιας σας. Χωρίζουμε τα προϊόντα σε ομάδες διαφημίσεων. Εξαιρούμε τα μη κερδοφόρα προϊόντα. Προσθέτουμε και υποδιαιρούμε τις αρνητικές λέξεις-κλειδιά. κ.α.

Το μέσο CTR για το Google Ads θα πρέπει να πέφτει κάπου μεταξύ 3 και 5% – οι περισσότεροι έμποροι το θεωρούν καλό. Ωστόσο, πολλές εταιρείες έχουν το μέσο CTR τους για το Google Ads πολύ υψηλότερο. Μερικές επιχειρήσεις, σπάνια, έχουν ακόμη και CTR 50% ή περισσότερο.

Η ίδια η καταχώριση είναι δωρεάν. Πληρώνετε μόνο εάν ένας χρήστης κάνει κλικ στην καταχώρισή σας.

Ξεκινάμε την διαφήμιση δοκιμαστικά με  έναν μέσο ημερήσιο προϋπολογισμό από 10€ έως 50€. Ελέγχουμε τον λογαριασμό σας καθημερινά μετά την εφαρμογή νέου προϋπολογισμού για να δούμε την απόδοση των καμπανιών σας. Μπορείτε να ορίσετε έναν κοινόχρηστο προϋπολογισμό με το ποσό που είστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε.

 
Ναι, οι διαφημίσεις αγορών Google καλύπτουν το 76,4% των δαπανών για διαφημίσεις αναζήτησης λιανικής και λαμβάνουν το 85,3% όλων των κλικ στην Ελλάδα. Αποτελούν ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους λιανοπωλητές για να αυξήσουν την ποιοτική επισκεψιμότητα στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα και να τους μετατρέψουν σε πελάτες για μέγιστες πωλήσεις.

Επικοινώνησε μαζί μας ...

Αναλαμβάνουμε να στήσουμε τα Google Shopping Ads της επιχείρησης σας.

Στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε όλο και περισσότερος κόσμος αναζητά στην ψηφιακή αγορά τις καλύτερες τιμές. Η επιχείρηση με το ηλεκτρονικό της κατάστημα είναι σημαντικό να αναδείξει τις προσφορές της με τον καλύτερο τρόπο. Ο τρόπος αυτός σχετίζεται με το σημείο που φαίνονται καλύτερα οι διαφημίσεις και προσεγγίζονται από χρήστες με ξεκάθαρη πρόθεση να αγοράσουν.

Δημιουργούμε λογαριασμό στο Google Merchant Center. Δίνοντας πληροφορίες στη Google για τις κατηγορίες των προϊόντων σας.

Συμπληρώνουμε στο Shopping Feed όλες τις πληροφορίες που σας ζητούνται σχετικά με τα προϊόντα σας.

Συνδέουμε τον λογαριασμό σας στο Google Ads με το Google Merchant Center.

Έπειτα ξεκινούμε να σχεδιάζουμε την καμπάνια σας.

Συμπληρώνουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για την καμπάνια σας, όπως το όνομα και τη χώρα. Δίνουμε προσοχή στις επιλογές bidding, δηλαδή στα χρήματα που θέλετε να επενδύσετε.

Ο ιδιοκτήτης  e-shop πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει τα Google Shopping Ads. Υπάρχει μεγάλη δυναμική και ο ανταγωνισμός δεν είναι γνώστης ακόμη. Προβάλετε τα προϊόντα της επιχείρησής σας μέσω του νέου τύπου διαφήμισης Google Shopping Ads.

Ζητήστε μας να σας κάνουμε κλήση.

Θα θέλατε να μιλήσετε τηλεφωνικά με έναν από τους συμβούλους μας;
Απλώς υποβάλετε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα.
Μπορείτε επίσης να μας στείλετε email αν θέλετε.

  Θα ήθελα να συζητήσουμε:

  Ακολουθήστε μας στα Social Media