Αύξηση Conversion Rate

Αύξηση Conversion Rate

Αύξηση Conversion Rate σημαίνει μετατροπή. Ο χρήστης αλληλοεπιδρά ενεργεί με την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας. Ο χρήστης μετατρέπεται σε ένα δυνητικό πελάτη ο οποίος δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρεται.

Το e-shop της επιχείρησης σας θέλει να μετατρέψει τους χρήστες που το επισκέπτονται σε πελάτες.

Στο website των υπηρεσιών οι μετατροπές γίνονται όταν ο χρήστης συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας. Την εγγραφή του ως μέλους, την προσθήκη ενός προϊόντος στο καλάθι ή η εγγραφή στην email list.

Η αύξηση του Conversion Rate (CRO) προσφέρει αύξηση αποδοτικότητας της ιστοσελίδα σας μέσω της βελτίωσης της αναλογίας των επισκεπτών που τους μετατραπεί σε πραγματικούς πελάτες.

Conversion Rate Στόχοι

Το Conversion Rate, έχει να κάνει με τους στόχους που θέλει να επιτύχει κάθε επιχείρηση στο website της.  Το Conversion Rate είναι το ποσοστό των επισκεπτών που μετατρέπονται σε πελάτες ή κάνουν την επιθυμητή μετατροπή ανάλογα με τους στόχους που έχουν τεθεί.

Το eshop της επιχείρησης το επισκέπτονται 100 χρήστες και οι 10 αλληλοεπιδρούν παραγγέλνοντας  προϊόντα. Το Conversion Rate είναι 10%.

Οι καμπάνιες της επιχείρησης  είτε είναι online είτε είναι offline, ο κάθε επισκέπτης και ο και κάθε πελάτης κοστίζει. Όσο μεγαλύτερο είναι το Conversion Rate , τόσο μικρότερο γίνεται το κόστος πρόσκτησης νέου πελάτη (CPA).

Μία καμπάνια PPC στο Google Ads, ο κάθε επισκέπτης σας κοστίζει 0,50 €, και έχετε conversion rate 1%, τότε το κόστος πρόσκτησης πελάτη είναι 50 € (0,50 / 1%). Ο διπλασιασμός του conversion rate στο 2%, σημαίνει μείωση του κόστους πρόσκτησης πελάτη κατά 50%, δηλαδή στα 25 € (0,50 / 2%) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τζίρο, την κερδοφορία αλλά και τις νέες δυνατότητες προβολής και διαφήμισης της επιχείρησής σας.

Αύξηση Conversion Rate

Η Διαδικασία Αύξηση του Conversion Rate

Η διαδικασία αύξησης του Conversion Rate ονομάζεται Conversion Rate Optimization. Αύξηση του Conversion Rate, αυξάνει τις παραγγελίες, τον τζίρο και το κέρδος χωρίς να αυξηθεί η επισκεψιμότητα ή το κόστος της διαφήμισης.

Η αύξηση του conversion rate επιτυγχάνεται σχεδιάζοντας το website να είναι λειτουργικό, εύχρηστο πειστικό και στοχευμένο στις ανάγκες και τις επιθυμίες του χρήστη. Το κείμενο, οι τίτλοι, τα χρώματα η φωτογραφίες της ιστοσελίδας της επιχείρησης σας κάνουν μεγάλη διαφορά.

Η αύξηση του conversion rate σημαίνει μείωση του κόστους πρόσκτησης πελάτη.

Αύξηση Conversion Rate

Μετρήσιμο το Conversion Rate

Συνολικές μετατροπές

Είναι ο αριθμός των χρηστών που αλληλοεπίδρασαν όπως ορίζεται ως μετατροπή (ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μια αγορά, και ούτω καθεξής).

Ποσοστό μετατροπής

Για να έχουμε το ποσοστό μετατροπής, διαιρούμε το παραπάνω συνολικό αριθμό των μετατροπών με τον αριθμό των επισκεπτών στην ιστοσελίδα σας.

Bounce Rate

Το Bounce Rate σας είναι το ποσοστό των χρηστών που εγκαταλείπουν την ιστοσελίδα σας. Όταν οι χρήστες, επισκέπτες της ιστοσελίδα σας, για  οποιονδήποτε λόγο δεν βρίσκουν αυτό που αναζητούν, φεύγουν σχεδόν αμέσως.

Ποσοστό εξόδου

Έχουμε ένα συγκεκριμένο Ποσοστό Εξόδου των χρηστών για κάθε ιστοσελίδα που εγκαταλείπουν μετά την εμφάνιση της. Ο ρυθμός εξόδου μας επιτρέπει να γνωρίζουμε την τελευταία σελίδα που είδαν οι χρήστες πριν αποχωρήσουν. Ένα πολύ υψηλό ποσοστό εξόδου σε μια συγκεκριμένη σελίδα μας ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί κάτι δεν πάει καλά.

Μέσος χρόνος παραμονής

Ο μέσος χρόνος παραμονής των χρηστών στην ιστοσελίδα σας, μας δείχνει πόσο χρόνο οι χρήστες παραμείναν σε αυτήν. Ένα υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης σημαίνει ότι οι επισκέπτες δεν μένουν αρκετή ώρα για να αλληλοεπιδράσουν με την ιστοσελίδα σας ώστε να μετατραπούν σε πελάτες σας.

Προβολές Σελίδων

Η μέση προβολή της ιστοσελίδας σας είναι μια μέτρηση δέσμευσης. Μας δείχνει πόσες σελίδες είδε ο μέσος χρήστης, επισκέπτης πριν από την αναχώρηση του. Όσο περισσότερες σελίδες εμφανίζει ο χρήστης τόσο περισσότερο δεσμεύετε. Αν δε υπάρχει όμως μετατροπή υπάρχει έλλειψη σαφήνειας.

Αναλαμβάνουμε την Παρακολούθηση και την Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων, online eshop και website Υπηρεσιών.

Πετυχαίνουμε την βελτιστοποίηση από την ανάλυση της συμπεριφοράς των επισκεπτών στην ιστοσελίδα σας.

Στόχος μας, η αύξηση του Conversion Rate (CRO) προσφέρει αύξηση αποδοτικότητας της ιστοσελίδα σας μέσω της βελτίωσης της αναλογίας των επισκεπτών που τους μετατραπεί σε πραγματικούς πελάτες.

Σας βοηθάμε αποτελεσματικά να μετατρέψετε τους απλούς επισκέπτες τις ιστοσελίδας ή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος σε πελάτες, ενώ ταυτόχρονα σας μειώνουμε τα κόστη απόκτησης πελατών και διαφημιστικών δαπανών.

Έχουμε τα εργαλεία, την τεχνική κατάρτιση και την εμπειρία να αυξήσουμε το Conversion Rate την ιστοσελίδα του επαγγελματία και  της επιχείρησής.

FAQ

FAQ Συχνές Ερωτήσεις που αφορούν την Αύξηση Conversion Rate

Το ποσοστό μετατροπής είναι ο αριθμός των μετατροπών διαιρεμένος με τον συνολικό αριθμό επισκεπτών. Για παράδειγμα, εάν ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου δέχεται 200 επισκέπτες σε ένα μήνα και έχει 50 πωλήσεις, το ποσοστό μετατροπής θα ήταν 50 διαιρούμενο με το 200 ή 25%.

Τα ποσοστά μετατροπών υπολογίζονται λαμβάνοντας απλώς τον αριθμό των μετατροπών και διαιρώντας τον με τον αριθμό των συνολικών διαφημιστικών αλληλεπιδράσεων που μπορούν να παρακολουθηθούν σε μια μετατροπή κατά την ίδια χρονική περίοδο. Για παράδειγμα, αν είχατε 50 μετατροπές από 1.000 αλληλεπιδράσεις, το ποσοστό μετατροπών σας θα ήταν 5%, αφού 50 ÷ 1.000 = 5%.

Το ποσοστό μετατροπής είναι το ποσοστό των χρηστών που πραγματοποιούν μια επιθυμητή ενέργεια. Το ποσοστό μετατροπής είναι το ποσοστό των επισκεπτών στην εταιρική ιστοσελίδα που αγοράζουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρει. 

Το ποσοστό μετατροπής επηρεάζεται επίσης από τη σχεδίαση της σελίδας, τη διάταξη σελίδας, το κείμενο και τις εικόνες στη σελίδα κ.λπ. Εάν δεν είναι σαφές σε έναν επισκέπτη της σελίδας ποια ενέργεια πρέπει να κάνει στη συνέχεια ή αν παρουσιαστούν πάρα πολλές επιλογές, ενδέχεται να αναπηδήσουν από τη σελίδα.

Τα ποσοστά μετατροπής είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος σύγκρισης της απόδοσης των πολλαπλών διαφημιστικών καναλιών που χρησιμοποιούνται.  Tα ποσοστά μετατροπών είναι ιδιαίτερα σημαντικά κατά την εκτέλεση πλοήγησης των χρηστών στα κανάλια και στην ιστοσελίδα σας, επειδή μπορεί να μετρηθεί η επιτυχία κάθε καμπάνιας.

Πέντε τρόποι για να αυξήσετε τα ποσοστά μετατροπών ολοκλήρωσης αγοράς
1.Μεταφέρετε δωρεάν αποστολή και δωρεάν επιστροφές.

2.Επιτρέψτε στους πελάτες να αγοράσουν χωρίς να δημιουργήσουν λογαριασμό.

3.Χρησιμοποιήστε μια διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς.

4.Κάντε φόρμες γρήγορη και εύκολη στη συμπλήρωση.

5. Δελεάστε ξανά τους επισκέπτες σας με διαφημίσεις επαναστόχευσης.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για την πτώση του ποσοστού μετατροπών είναι μια αλλαγή στις πηγές επισκεψιμότητας. Για παράδειγμα, αν ξεκινήσατε να προβάλλετε διαφημιστικές καμπάνιες σε μια νέα πλατφόρμα ή να στοχεύετε διαφορετικό κοινό, είναι πιθανό να μην λαμβάνετε τόσο υψηλής ποιότητας επισκεψιμότητα όπως πριν.

Μια λύση για χαμηλό ποσοστό μετατροπών είναι να κάνετε τη σωστή προσφορά λίγο πριν οι χρήστες εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας

Η αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR) είναι μια μέτρηση, που εμφανίζεται ως ποσοστό, η οποία μετρά πόσα άτομα έκαναν κλικ στη διαφήμισή σας για να επισκεφτούν έναν ιστότοπο ή μια σελίδα προορισμού. Το ποσοστό μετατροπής είναι μια μέτρηση, που εμφανίζεται ως ποσοστό, η οποία εμφανίζει πόσοι επισκέπτες ιστότοπου ή εφαρμογής ολοκληρώνουν μια ενέργεια από τον συνολικό αριθμό επισκεπτών.

Τα εργαλεία βελτιστοποίησης ποσοστού μετατροπής (CRO) συλλέγουν δεδομένα σχετικά με τον ιστότοπό σας και τους επισκέπτες του για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πώς χρησιμοποιούν οι χρήστες τον ιστότοπό σας και να εντοπίσετε και να δοκιμάσετε πιθανές αλλαγές για να αυξήσετε τα ποσοστά μετατροπών

Οι στρατηγικές μετατροπής προσδίδουν αξία, δημιουργούν μια καλή εμπειρία πελάτη και μετατρέπουν τα προγράμματα περιήγησης σε επαναλαμβανόμενους αγοραστές. Κάθε στόχος είναι ένα ζωτικό στοιχείο σε μια καλά ανεπτυγμένη στρατηγική μετατροπής. Τα προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης των εργαζομένων, τα υψηλά πρότυπα εξυπηρέτησης πελατών και οι διαφορετικές στρατηγικές τιμολόγησης αυξάνουν τα ποσοστά μετατροπών

Τα μέσα ποσοστά μετατροπών ηλεκτρονικού εμπορίου είναι περίπου 2,5-3%. Ακόμα κι αν τα κάνετε όλα σωστά, μπορείτε ακόμα να περιμένετε να κερδίσετε την πώληση περίπου στο 2-3% του χρόνου. Ένα ποσοστό μετατροπών 3% και πλέον θα πρέπει να είναι ο βασικός στόχος για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Επικοινώνησε μαζί μας ...

Ζητήστε μας να σας κάνουμε κλήση.

Θα θέλατε να μιλήσετε τηλεφωνικά με έναν από τους συμβούλους μας;
Απλώς υποβάλετε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα.
Μπορείτε επίσης να μας στείλετε email αν θέλετε.

    Θα ήθελα να συζητήσουμε:

    Ακολουθήστε μας στα Social Media