Σχεδίαση Logo

Σχεδίαση Logo

Σχεδίαση Logo , λογότυπο προσδιορισμού της εταιρικής ταυτότητας του επαγγελματία και της επιχείρησης. 

«Ένα brand αποτελείται από ένα όνομα, σχέδιο, σύμβολο ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό τακτοποιεί τη μοναδικότητα ενός αγαθού ή υπηρεσιών σε σχέση με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές» (American Marketing Association).

H επιχείρηση επικοινωνεί την οντότητα της, την αντίληψη, την φιλοσοφία της, τις αξίες και το λόγο που έχει δημιουργηθεί μέσω της εικόνας που δίνει.

Το logo της επιχείρησης είναι η ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν μια εταιρεία και ένα brand από ένα άλλο.

Το λογότυπο είναι γραφιστική αποτύπωση του εμπορικού σήματος της επιχείρησης. Είναι ένα όνομα, σύμβολο ή έμβλημα, το οποίο σχεδιάζεται με σαφή ταύτιση και αναγνώριση της μοναδικής επιχείρησης ή οργανισμού.

Θα πρέπει να αντιπροσωπεύει και να εκφράζει αποτελεσματικά την εταιρική ταυτότητα, τη φιλοσοφία, το όραμα, τις αξίες, το προφίλ και ύφος της επιχείρησης.

Είναι αυτό που μένει στο μυαλό του πελάτης σας  όταν ακούει το όνομα της επιχείρησης. Είναι αυτό που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν τη δική σας logo ανάμεσα σε άλλα.

Η επιτυχία του logo βασίζεται στο να είναι εύκολα αναγνωρίσιμο και απομνημονεύσιμο! Σχεδίαση Logo.

Σχεδίαση Logo

Τα Logo – Λογότυπα ταξινομούνται σε 5 βασικές κατηγορίες:

Symbols Τα σήματα μάρκας ή εικονογραφικά σήματα είναι λογότυπα που αποτελούνται από ένα γραφικό σύμβολο ή εικονίδιο.

Wordmark   Λογότυπα που σχηματίζονται από λέξεις.

Lettermark  Τα ακρωνύμια ως λογότυπο – αποτελούνται αποκλειστικά από τα αρχικά μιας εταιρείας ή μάρκας και για το λόγο αυτό είναι γνωστό ως μονόγραμμα.

Συνδυαστικά Τα λογότυπα που συνδυάζουν ένα σύμβολο ή εικόνα με λεκτικό.

Emblem – Έμβλημα  Τα λογότυπα περιέχουν το όνομα της εταιρείας μέσα σε ένα γραφιστικό σχέδιο.

Σχεδίαση Logo

Το Logo – Λογότυπο θα πρέπει να είναι:

Απλό

Αναγνωρίσιμο

Απομνημονεύσιμο

Αντιπροσωπευτικό

Διαχρονικό

Εξωστρεφή

Εντυπωσιακό

Μοναδικό

Minimal – Ξεκάθαρο

Προσαρμόσιμο

Σχεδίαση Logo

Στάδια σχεδίασης του εταιρικού logo - λογότυπου

Είναι σημαντικό κάθε επιχείρηση να έχει το Logo – Λογότυπο που της ταιριάζει. 

Σχεδίαση Logo

Ακολουθούμε τα εξής στάδια και σχεδίασης και κατασκευής του εταιρικού σας logo-λογότυπο

Αναλύουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τις ανάγκες και τους στόχους της επιχείρησης.

Εντοπίζουμε το κοινό στο οποίο στοχεύει η επιχείρηση, για να απευθυνθούμε σε αυτό.

Ερευνούμε του ανταγωνισμό σας, για να δημιουργήσουμε την ξεχωριστή εταιρική ταυτότητα του brand.

Αποφασίζουμε τους συμβολισμούς, το ύφος, τη χρωματική παλέτα, και την τυπογραφία του λογοτύπου.

Σχεδιάζουμε το λογότυπο της επιχείρησης σας με ιδιαίτερη προσοχή κατά τη δημιουργία του.

Επικοινωνούμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα της επιχείρηση προς το κοινό της για να λειτουργεί σαν ισχυρό κάλεσμα.

Δημιουργούμε το ένα και μοναδικό αποτύπωμα της επιχείρησης σας, το οποίο θα αντιπροσωπεύει την επιχείρηση σας.

Το logo της επιχείρησης σας κατασκευάζεται, ώστε, να παραμείνει αλησμόνητο, διαχρονικό σε βάθος χρόνου, εύκολα αναγνωρίσιμο και καλαίσθητο, χωρίς να θυμίζει κάποιο άλλο και προκαλέσει σύγχυση στο μυαλό του πελάτη σας.

Σχεδίαση Logo 2

Διαδικασία δημιουργίας λογοτύπου

Μαζί συνεργαζόμαστε για να καθορίσουμε το πλαίσιο και την αισθητική που θέλετε να εκφράσει και να αναδείξει την εταιρική ταυτότητα της επιχείρησής σας.

Συγχρονίζουμε το ύφος και το μοτίβο σε σχέση με την εικόνα της εταιρείας, των προϊόντων και των υπηρεσιών σας.

Δημιουργούμε ένα demo με ποιοτική γραφιστική ανάλυση για να εγκρίνετε την συνέχεια της σχεδίασης και κατασκευής του λογότυπου.

Επικοινωνούμε μαζί σας κατά τον σχεδιασμό ώστε το λογότυπο σας να εκφράζει την αισθητική  και τη δραστηριότητα της επιχείρηση σας.

Σχεδίαση Logo 3

FAQ Συχνές ερωτήσεις που αφορούν την Σχεδίαση Logo

Βασικοί Κανόνες Σχεδιασμού Λογότυπου

Το λογότυπό σας πρέπει να αντικατοπτρίζει την εταιρεία σας με μοναδικό και ειλικρινή τρόπο.

Αποφύγετε τις πολλές λεπτομέρειες.

Το λογότυπό σας πρέπει να λειτουργεί καλά σε ασπρόμαυρο (μονόχρωμη εκτύπωση).

Το λογότυπό σας είναι επεκτάσιμο.

Το λογότυπό σας πρέπει να είναι καλλιτεχνικά ισορροπημένο.

Ένα αποτελεσματικό λογότυπο θα πρέπει να έχει σχέδιο που μεταδίδει την προσωπικότητα της επωνυμίας σας, μια επιλογή στυλ που να συνάδει με την ταυτότητά σας, το όνομα της επιχείρησής σας και μια σχετική επιλογή χρώματος.

Ένα υπέροχο λογότυπο είναι διακριτικό, κατάλληλο, αξέχαστο, πρακτικό και απλό στη μορφή. Μεταφέρει το μήνυμα που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης, καθώς και μπορεί να εκτυπωθεί σε οποιοδήποτε μέγεθος, ενώ παραμένει αποτελεσματικό χωρίς να χρειάζεται χρώμα.

Τα διαφορετικά είδη λογότυπων μπορούν να χωριστούν σε επτά κατηγορίες: εμβλήματα, εικονογραφικά σημάδια, λογότυπα, γράμματα, αφηρημένα λογότυπα, λογότυπα μασκότ και λογότυπα συνδυασμού.

Το λογότυπο είναι ένα εύκολα αναγνωρίσιμο γραφικό σύμβολο που προσδιορίζει μια εταιρεία, ένα εμπορικό προϊόν ή οποιαδήποτε δημόσια ή ιδιωτική οντότητα.

Είναι ένας από τους τρόπους για να ξεχωρίσεις ένα brand σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο, γεμάτο γραφικά στοιχεία που προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή μας καθημερινά.

Τα συνδυαστικά λογότυπα είναι φανταστικά για νέες επιχειρήσεις που θέλουν τα οφέλη τόσο μιας μοναδικής τυπογραφίας όσο και ενός μοναδικού συμβόλου. Τα αφηρημένα λογότυπα εκφράζουν ένα μήνυμα μέσω γραφικών στοιχείων.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι καλύτερος στο να θυμάται μοναδικά σχέδια, επομένως, οι πελάτες είναι πιο πιθανό να θυμούνται αφηρημένα είδη λογότυπων

Oι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν στην πραγματικότητα πολλές παραλλαγές λογότυπων. Στην πραγματικότητα, είναι σύνηθες για τις επωνυμίες να έχουν έως και τέσσερις παραλλαγές λογότυπων, καθεμία από τις οποίες είναι κατάλληλη για διαφορετικές έντυπες και ψηφιακές εφαρμογές.

Μία από τις παραλλαγές είναι το κύριο λογότυπό σας και οι άλλες τρεις είναι συμπληρωματικές.

Οι παραλλαγές λογοτύπου είναι απλώς εναλλακτικές εκδόσεις του λογότυπού σας. Δεν διαφέρουν πολύ μεταξύ τους ως προς το στυλ. Στην πραγματικότητα, όσο πιο συνεκτικά φαίνονται, τόσο το καλύτερο.

Η κύρια διαφορά μεταξύ τους είναι το σχήμα τους. Κάθε παραλλαγή ισχύει για συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης.

1.Κύριο λογότυπο
Το κύριο λογότυπό σας είναι η πιο ολοκληρωμένη και πολύπλοκη παραλλαγή του λογότυπου σας. Συχνά, περιέχει έναν συνδυασμό κειμένου (το όνομα της επωνυμίας σας) και μια μοναδική εικόνα ή εικονίδιο. Μπορεί επίσης να εμφανίζει μια περιγραφή και το έτος ίδρυσης. Τα κύρια λογότυπα είναι συνήθως καλά ισορροπημένα οριζόντια και κάθετα.

Το κύριο λογότυπο είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη παραλλαγή λογότυπου και χρησιμοποιείται καλύτερα για μεγάλες οθόνες, όπως κεφαλίδες ιστότοπου, φυλλάδια και σήμανση.

2.Ευρύ ή οριζόντιο λογότυπο
Η ευρεία έκδοση του κύριου λογότυπου αναφέρεται συχνά ως οριζόντιο ή δευτερεύον λογότυπο. Για να δημιουργήσετε μια οριζόντια έκδοση του κύριου λογότυπου σας, ενδέχεται να απαιτηθεί κάποια αναδιάρθρωση ή απλοποίηση, για παράδειγμα, αφαίρεση της ετικέτας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το οριζόντιο λογότυπο είναι απλώς ένα τυπογραφικό λογότυπο με το όνομα της μάρκας και χωρίς άλλα στοιχεία.

Τα φαρδιά λογότυπα είναι ιδανικά για επιστολόχαρτα, υπογραφές email και banner στα μέσων κοινωνικής δικτύωσης socila media.

3.Submark – Υποσημείωση

Ένα δευτερεύον σήμα είναι μια συμπυκνωμένη και απλοποιημένη παραλλαγή λογότυπου. Συνήθως, περιέχει μόνο το εικονίδιο ή τα αρχικά της επωνυμίας, αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις. Τα δευτερεύοντα σήματα έχουν γενικά κυκλικό ή τετράγωνο σχήμα.

Τα δευτερεύοντα σήματα είναι ιδανικά για μικρές οθόνες όπου τα κύρια και δευτερεύοντα λογότυπα γίνονται δυσανάγνωστα, όπως φωτογραφίες προφίλ κοινωνικών μέσων, υποσέλιδα και υδατογραφήματα.

4. Favicon
Το favicon είναι ένα μικροσκοπικό εικονίδιο που βρίσκεται στην καρτέλα του προγράμματος περιήγησης δίπλα στον τίτλο του ιστότοπού σας. Δεδομένου ότι είναι τόσο μικρό, συνήθως περιέχει μόνο το εικονίδιο από το κύριο λογότυπο. Εάν το σύστημα λογότυπων δεν περιλαμβάνει εικονίδιο, το favicon μπορεί να αποτελείται από τα αρχικά της επωνυμίας.

Γενικά, τα λογότυπα ιστοτόπων μπορούν να έχουν οποιοδήποτε μέγεθος, ωστόσο οι συνιστώμενες διαστάσεις λογότυπου για μια ιστοσελίδα είναι 250 x 150 px. 

Το λογότυπό σας δεν θα καταλαμβάνει ολόκληρο το πλάτος ενός ιστότοπου, ενός banner ή μιας διάταξης, αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνεται στο συνολικό σχέδιο.

Κατά μέσο όρο, μια τυπική διαδικασία σχεδιασμού λογότυπου απαιτεί 1-2 εβδομάδες εργασίας. Ωστόσο, ο χρόνος ολοκλήρωσης του σχεδιασμού του λογότυπου εξαρτάται επίσης από πολλούς άλλους παράγοντες και τη διαδικασία σχεδιασμού του λογοτύπου σας

Επικοινώνησε μαζί μας ...

Η ομάδα της PSOMIADIS WEB DEVELOPMENT & DIGITAL MARKETING γνωρίζει την αξία ενός λογοτύπου που έχει για κάθε επιχείρηση.

Αναλαμβάνουμε τη δημιουργία ή ανανέωση του logo – λογοτύπου της επιχείρησης σας,  σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τους στόχους σας. Αναδεικνύουμε την  εταιρικής σας ταυτότητα στους πελάτες κοινό – στόχο σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας να αναπτύξουμε ένα ισχυρό κύριο λογότυπο και στη συνέχεια να δημιουργήσουμε πρόσθετες παραλλαγές ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας να αναπτύξουμε ένα ισχυρό κύριο λογότυπο και στη συνέχεια να δημιουργήσουμε πρόσθετες παραλλαγές ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης σας.

Ζητήστε μας να σας κάνουμε κλήση.

Μιλήστε τηλεφωνικά με έναν από τους συμβούλους μας.

Υποβάλετε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα.
Μπορείτε επίσης να μας στείλετε email.

    Θα ήθελα να συζητήσουμε: